Evenementenbeveiliging

Een evenementenbeveiliger dient over de nodige communicatieve vaardigheden te beschikken. Het directe contact met de bezoekende gasten is tenslotte van cruciaal belang. Ook geldt het principe: op de achtergrond waar het kan, daadkrachtig als het moet.

Taak is het in de hand houden van feesten en evenementen. Daarbij zorgend dat ruzies niet uit de hand lopen en dat nevenschade beperkt blijft.

Beveiliging voor diverse typen evenementen

De werkzaamheden en het specifieke soort publiek waarmee een evenementenbeveiliger te maken krijgt, is gelieerd aan het soort evenement. Zo verschilt het publiek dat houseparty’s bezoekt nogal ten opzichte van bezoekers die een zakelijke evenement, zoals een beurs, bezoeken. Door deze diversiteit van bezoekers wordt van de evenementenbeveiliger verwacht dat hij kennis heeft van de uiteenlopende zaken, waarmee hij geconfronteerd kan worden.

Veiligheid voor bezoekers en personeel

Helaas is het een feit dat de uitgaanswereld regelmatig wordt geconfronteerd met overlast, agressie, drugs- en alcoholmisbruik. Uw publiek moet veilig en liefst ongestoord kunnen genieten van een dag/middag/avond uit. Ook uw personeel moet zich veilig voelen en moet onbelemmerd kunnen werken. Een goed beleid, toezicht en het voorkomen van incidenten zijn voor uw bedrijfsvoering van zeer groot belang. FAS Security heeft een ruime ervaring op dit gebied en gaat hierbij professioneel en effectief te werk. Communicatie en samenwerking met de betreffende instanties zijn hierin ook een belangrijk element.

Interventieteam

Een interventieteam is er op getraind om de-escalerend op te treden. Dit kan zowel preventief als actief zijn. Vooral bij inzet tijdens risico-evenementen, ligt de nadruk op snel ingrijpen bij een dreigende escalatie, het isoleren en verwijderen van probleemmakers en relschoppers. Het grote voordeel van het inzetten van een interventieteam is, dat zij snel en doelgericht optreden zonder dat de overige beveiligers hun post hoeven te verlaten. Vaak wordt een interventieteam apart aangestuurd vanuit de centrale post. Door het snelle en effectieve optreden, wordt paniek en een gespannen sfeer vaak voorkomen.

Vraag stellen of offerte aanvragen?

Uw Naam
Uw E-mail adres
Uw Telefoonnummer
Uw vraag of opdracht
naar boven